OVER ONS

Dalton Distribution is een filmdistributiewerking, gegroeid uit de filmfestivals ‘DOCVILLE’ en ‘Kortfilmfestival Leuven’. Dalton is gespecialiseerd in documentaire langspeelfilms en kortfilms (zowel los als in compilatievorm) in bioscopen, filmhuizen, filmclubs en CC’s in Vlaanderen en Nederland. De snel groeiende catalogus bevat zowel grote internationale titels als lokale producties. 

Dalton is in het leven geroepen om het filmaanbod meer kleur te geven. Wie naast de klassieke speelfilm graag geregeld eens knappe documentaire auteurscinema of een straffe kortfilmcompilatie op het filmprogramma wenst, is bij Dalton aan het goede adres. Daarnaast motiveert Dalton filmvertoners ook om op regelmatige basis voor omkadering te zorgen: een inleiding, nabespreking of gesprek met de filmmakers maakt van een gewone vertoning een uniek evenement. Dalton staat vertoners hierover graag bij met raad en daad.

 

CINEMA DELICATESSEN & DALTON DISTRIBUTION

Sinds enkele jaren heeft Dalton Distribution een intensieve samenwerking met de Nederlandse filmdistributeur Cinema Delicatessen. Beide distributeurs vertegenwoordigen elkaar exclusief in elkaars regio voor wat betreft zaalvertoningen en video on demand. Voor Belgiƫ/Vlaanderen heeft dit als gevolg dat heel wat documentaire films uit de Delicatessen-catalogus beschikbaar worden en ook effectief een bioscooprelease krijgen.

Voor meer info over Cinema Delicatessen en hun mooie documentaire filmcatalogus, check:

www.cinemadelicatessen.nl

CONTACT

Fonk vzw | Dalton Distribution
A. Vesaliusstraat 9C
3000 Leuven, Belgium
+ 32 16 67 92 40 | info(at)daltondistribution.be