in de zalen
vanaf 20.02.2013
Kus Me Zachtjeskortfilm
Anthony Schatteman • 2012 • België • 16 min.
Een teder coming of age-verhaal. - Kortfilm.be

De 17-jarige Jasper groeit op in een braaf, grijs Vlaams dorp. In zijn eigen gezin kan hij niet echt zijn wie hij werkelijk is. Jaspers vader is een schlagerzanger, genaamd Lukkie Luk, die er alles aan doet om een grote ster te worden. Alle aandacht binnen het gezin gaat daardoor naar zijn carrière en zo wordt er over niet veel anders gepraat. Jasper zoekt een manier om hiermee om te gaan en wordt geconfronteerd met de typische levensvragen van een adolescent. Vragen waarmee hij niet meteen thuis terecht kan.

EN/ Seventeen-year-old Jasper grows up in a small town in Flanders. He doesn’t feel like he can be who he really is. His father is a schlager singer called Lukkie Luk, who does what he can to make it in the business. Everything seems to revolve around his career, so Jasper doesn’t feel like he has anywhere to turn with his life questions. He tries to find different ways to deal with his feelings.

gesproken taal:Nederlands
beschikbare ondertiteling:Nederlands, Engels

regisseur: Anthony Schatteman
cast: Marijke Pinoy, Marc Van Eeghem, Ezra Fieremans, Tim Bogaerts
productie: Siel Van Daele
dop: Tim Vanroose
montage: Thijs Van Nuffel
muziek: Roel De Bruyne

DOWNLOADS
Een teder coming-of-age-verhaal dat nergens al te sentimenteel aanvoelt, met overigens een geweldige oorwurm van een titeltrack en bijhorende choreografie als comic relief."
Kortfilm.be
Humo Award, Kortfilmfestival Leuven, 2012
Beste Kortfilm, Holebi Film Festival Leuven, 2012
Publieksprijs, Brussels Short Film Festival, 2013
Best Short, Regensburger Kurzfilmwoche, 2013
OP DVD
22.10.2013
Koop de film op DVD
IN DE ZALEN
20.02.2013