in de zalen
vanaf 25.10.2023
Beestige boel: kleine avonturen vol dierenplezierkortfilm, kinderfilm
Verschillende regisseurs • 2023 • België, Duitsland, Letland, Mexico, Nederland, Zwitserland • 35 min.

Berenwelpjes vermaken zich prima met een bol garen, maar al snel zitten ze helemaal in de knoop en staat alles op zijn kop! Een kleine rups dut gezellig bij zijn kattenvriendjes, tot een bolletje wol hun aandacht trekt. Een jong nijlpaardje zoekt verkoeling in het water, maar zwemmen blijkt toch moeilijker dan gedacht. Deze compilatie biedt acht korte avonturen vol dierenplezier. Een grappig programma zonder dialoog waar het hele gezin van kan genieten.

Voor kinderen vanaf 2 jaar.

Zebra
Julia Ocker / 2013 / Duitsland / 4 min.

Er was eens een vrolijke zebra. Tot ze op een dag tegen een boom aanliep en haar strepen helemaal in de war zijn. Hoe hard ze ook probeert ze terug te ordenen, hoe gekker hun vormen.

Stil maar kleine beer
Mara Linina / 2022 / Letland / 5 min.

Terwijl de berenouders weg zijn om bessen en honing te zoeken, blijven de babyberen thuis bij de schapen. De berenwelpjes vermaken zich prima met een bol garen, maar al snel zitten ze helemaal in de knoop en staat alles op zijn kop! Gelukkig helpen de schapen hen om alles weer op een rijtje te krijgen.

Gekleurde veren
Maribel Suárez / 2021 / Mexico / 3 min.

Witte hennen kakelen in de buurt van hun struik. Wanneer een blauwe hen met haar kuikentje aankomt, zijn ze niet tevreden en weigeren ze hun schuilplaats te delen. Zullen ze eindelijk hun verschil accepteren?

Katje Katje
Giedre Boots / 2021 / Litouwen / 6 min.

Een kleine rups ligt gezellig te dutten met zijn kattenvriendjes. Een speels bolletje wol maakt de rups wakker. Plagend en kietelend wekt het bolletje de droom van de rups om te vliegen.

Kameleon
Pim Braak / 2022 / Nederland / 2 min.

Een kameleon probeert zich met zijn camouflage te beschermen voor naderend gevaar, maar wordt steeds gedwongen om weg te vluchten en komt zo in steeds gevaarlijker situaties terecht.

De Smortlybacks zijn terug!
Ted Sieger / 2022 / Zwitserland / 8 min.

Op een tafelberg maken een mahout en zijn merkwaardige kudde Smortlybacks een verrassende en eindeloze reis.

Hippo Hop
Patxi Exequiel Aguirre / 2016 / Duitsland / 3 min.

Onder de hete zon, zoekt mama nijlpaard verkoeling in de rivier. Haar kleine jong volgt haar, maar ondervindt al snel dat zwemmen toch niet makkelijk is. Gelukkig schieten een aantal visjes te hulp.

Tijger
Kariem Saleh / 2015 / Duitsland / 4 min.

Een vrolijk tijgertje staat op een etensbordje getekend. Maar als niemand in de buurt is, gaat hij stiekem op zoek naar allerlei lekkers om zijn buikje te vullen. 

FR/ Chut... Petit Ours - Petites histoires avec de drôles d'animaux Une nouvelle compilation de courts métrages, spécialement créée pour les plus jeunes spectateurs : les enfants dès l'âge de deux ans. Sélectionnés entre autres à Berlin, Annecy et Cinekid, ces huit courts-métrages savent séduire petits et grands avec un point commun : ils sont remplis de drôlerie animale. Un programme drôle et sans dialogue qui plaira à toute la famille. Les oursons s'amusent avec une pelote de laine, mais ils ne tardent pas à s'emmêler ! Heureusement, les moutons viennent à leur aide. Une petite chenille fait sa sieste avec ses amis les chats, jusqu'à ce qu'une pelote de laine attire leur attention. Un jeune hippopotame cherche la fraîcheur dans l'eau, mais nager s'avère plus difficile que prévu. Et aussi un zèbre aux rayures uniques, un petit tigre qui prend vie et un mystérieux troupeau de Smortlybacks.

gesproken taal:Geen dialogen
beschikbare ondertiteling:

regisseur: Verschillende regisseurs

Boek deze film

Berlinale 2022
Annecy International Animation Film
Cinekid
Festival du Nouveau Cinema de Montreal
BFI London Film Festival
IN DE ZALEN
25.10.2023