TECHNISCH

Dalton Distribution levert films aan op DCP, Bluray of als HD-file en staat de vertoners bij met raad en daad.

 

DCP, BLURAY, HD-FILE

Dalton verdeelt films in verschillende formaten. Uiteraard wordt er gewerkt met het courante en gestandaariseerde (2K) DCP-formaat. Daarnaast zijn de meeste titels ook verkrijgbaar op andere formaten waardoor de films ook beschikbaar zijn voor vertoners die niet uitgerust zijn met een (vaak dure) DCP installatie.

Dalton stelt enkel films in HD ter beschikking. De mogelijkheden zijn bluray (schijfje) of een databestand.

Om een bluray-schijfje af te kunnen spelen heeft u een blurayplayer nodig. Deze zijn in iedere tv-speciaalzaak te vinden en nauwelijks duurder dan een gewone DVDspelers. De kwaliteit is echter 5 maal hoger dan een gewone DVD-projectie -onder de voorwaarde uiteraard dat ook de beamer full HD beeld geeft- en ruimschoots voldoende voor een projectie in een bioscoopzaal.

De andere optie is vertoning van een databestand. Het gaat hier om een file, een bestand dat aangeleverd wordt op een externe hard disk, een USB-stick of via FTP.

DCP PRODUCTIE & DUPLICATIE

Dalton Distribution produceert & dupliceert niet alleen de (niet versleutelde) DCP's en vertoningsblurays voor eigen gebruik, maar biedt haar diensten ook aan aan derden. DCP's kunnen gemaakt worden van elk mogelijk bronbestand.

Voor meer info;,contacteer Dalton Distribution

 

RAAD en DAAD

Fonk vzw, de organisatie achter Dalton Distribution, ontwikkelde de afgelopen 10 jaar heel wat technische knowhow en expertise. De organisatie beschikt over eigen montagecellen en doet zowat al het technische werk in huis: dvd en bluray authoring, artwork, productie van trailers, montage, productie van DCP's, streamingprojecten, constructie van hardware op maat, ondertiteling e.d.m. In de omwenteling die de audiovisuele vertonerssector momenteel doormaakt, zoeken we naar haalbare en betaalbare oplossingen en staan we vertoners met raad en daad bij.