EDUCATIE EN OMKADERING

De educatieve werking van Dalton omvat een reeks acties en projecten met als doel scholen, leerkrachten en leerlingen kennis te laten maken met het rijke aanbod kortfilms en documentaires en ermee aan de slag te gaan in schoolverband. Scholen en leerkrachten ontvangen relevante informatie over onze films, er worden samenwerkingen opgezet met gespecialiseerde media en er worden geregeld lesmappen geproduceerd. Voor deze lesmappen slaat Dalton regelmatig de handen in elkaar met JEF (Jeugd & Film). De combinatie van de expertise van Dalton en die van JEF leverde al een aantal unieke projecten op. Daarnaast zijn er ook eigen publicaties en nauwe samenwerkingen omtrent specifieke documentaire of kortfilmtitels.

 

ZIE MIJ DOEN
2de & 3de graad SO

Monnikenheide is een organisatie die al ruim 45 jaar hulp en onderdak biedt aan mensen met een verstandelijke beperking. Gedurende een jaar volgde documentairemaakster Klara Van Es zes van de bewoners. Een ingetogen, diep humaan portret, met muziek van Jef Neve.

'Zie mij doen' is geschikt voor de tweede en derde graad van het secundair onderwijs. 'Zie mij doen' is eveneens een titel gepast voor opleidingen zorg, verpleegkunde, opvoedkunde,...

JEF werkte een lesmap uit rond de film. Meer info over film en lesmap, via info@daltondistribution.be.

 

LEUVEN '68
2de & 3de graad SO

In Leuven '68 blikken we terug op de woelige jaren 1966 tot en met 1968, waarin een heuse studentenrevolte het land doet daveren op haar grondvesten. Zowel een strijd voor emancipatie, inspraak en democratisering als een hevig woedende taalstrijd...

'Leuven '68' is geschikt voor de tweede en derde graad van het secundair onderwijs. 'Leuven '68' is eveneens een titel gepast voor opleidingen geschiedenis en politicologie.

Mooss vzw werkte in opdracht van Erfgoedcel Leuven een uitgebreide lesmap uit. Meer info over film en lesmap, via info@daltondistribution.be.

HAS#TAG & ANDERE KORTFILMS
AABOD VOOR ALLE LEEFTIJDEN

Has#tag is naast een bijzonder straffe kortfilm van het bekende regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah, ook een geëngageerd project waar heel wat jongeren en organisaties hun schouders onder hebben gezet. Het scenario vloeide voort uit een workshop waarbij vijf tienermeisjes onder begeleiding van jeugdschrijver Dirk Bracke een verhaal schreven over het fenomeen 'catfishing', het doelbewust aanmaken van valse online profielen. Has#tag is een film voor iedereen vanaf 15 jaar.

Naast Has#tag zijn er heel wat andere kortfilms geschikt voor gebruik in de klas. Doorblader hier onze catalogus. Op zoek naar kortfilms én lesmappen? Neem een kijkje op het Kortfilmkanaal van JEF.

 TAKE GOOD CARE OF MY BABY
2de & 3de graad SO

Eva is een alleenstaande moeder met drie jonge kinderen. Ze is werkloos en werkt zich steeds dieper in de schulden. Toch helpt ze de mensen in de wijk en zorgt ze ervoor dat haar kinderen niets tekort komen.

'Take Good Care of my Baby' (Nicolas Daenens) kwam tot stand in samenwerking met Samenlevingsopbouw West-Vlaanderen. De film zelf is gemaakt met én door mensen uit een kansarm milieu.

'Take good care of my baby' is geschikt voor de tweede en derde graad van het secundair onderwijs. 'Take good care of my baby' is eveneens een titel gepast voor opleidingen pedagogie, zorg, sociologie,...

Samenlevingsopbouw heeft een lesmap uitgewerkt voor de film. Meer info over film en lesmap, via info@daltondistribution.be.

 KINDER & JONGERENFILMS

Dalton heeft heel wat toffe kinder- en jongerenfilms. Zowel kortfilmompilaties voor de allerkleinsten, maar ook boeiende documentaires en kortfilms. Op zoek naar een film geschikt voor jouw klasgroep of opleiding? Aarzel niet om ons te contacteren, we staan je graag bij met advies en tips.