Lo and Behold: Reveries of the Connected World

Regisseur
Werner Herzog
Jaar
2015
Duur
1u38

Boek deze film

We gebruiken het allemaal iedere dag en zijn er volledig afhankelijk maar beseffen niet meer hoe exceptioneel het internet wel niet is. Wat 25 jaar geleden begon als een fascinerend experiment voor een kleine groep wetenschappers en nerds, groeide in geen tijd uit tot een massamedium waarvan we de reikwijdte en de impact nog amper kunnen vatten. Zelden nemen we echter een stap terug om te kijken naar de eindeloze connecties en de toch wat angstaanjagende almacht van het internet.

Met zijn gebruikelijke nieuwsgierigheid en verbeeldingskracht verkent documentairemaker Werner Herzog ('Grizzly Man', 'Cave of Forgotten Dreams') de zowel lonkende als huiveringwekkende toekomst van het internet. Hij praat met de pioniers van de technologische wereld zoals Elon Musk, Bob Kahn en Sebastian Thrun maar laat ook slachtoffers van straling van draadloze netwerken of van cyberpesten aan het woord. In 10 hoofdstukken schetst Herzog een zeer complex en contrasterend portret van onze moderne, verbonden maatschappij. 'Lo and Behold' toont hoe belangrijk en noodzakelijk de technologische vooruitgang is maar ook hoe dit een zeer zware tol kan eisen.

FOTO'S

 

Pers

"A must-see for anyone on social networks." - The Verge

"Herzog weaves a fantastical tale. For those looking for a ride through our modern technological world, or indeed a preview of what is to come, this is it." **** - The Guardian

"Incredibly moving and sobering" - Screen Daily

"A rapidly entertaining ride." - The Film Stage

"Herzog schetst zowel de prachtige als de angstaanjagende implicaties van deze vernuftige technologie. Uiteraard aangevuld met boeiende open vragen, een vleugje ironie en messcherpe humor." - FilmTotaal

DETAILS
Producent: Dave Arnold, Jim McNeil, Tennille Teague / Tree Falls Post
Gesproken taal: Engels
Releasedatum: 21 september 2016

Vertoningen
De film is vanaf 21 september beschikbaar voor vertoningen.
Contacteer Dalton voor meer info of boekingen

AANKOMENDE VERTONINGEN

Vanaf 21/9 - Sphinx Cinema (Gent)
Vanaf 21/9 - Cinema ZED (Leuven)
Vanaf 21/9 - Cinema Aventure (Brussel)
Vanaf 21/9 - UGC Antwerpen

12/10/2016 - Cinema Zuid (Antwerpen)

13/10/2016 - Filmhuis Klappei (Antwerpen)

Nieuws

Juni 2016 | Goed nieuws! Dalton blijft tijdens de zomermaanden niet bij de pakken zitten. In het najaar heel wat nieuwe releases op het programma, met als eerste titel deze nieuwe Herzog!